Celaskon long effect 500mg cps.pro.60

Léčivý přípravek

Přípravek je určen k prevenci a léčbě nedostatku vitamínu C v organismu. Užívá se na posílení odolnosti organismu, při infekčních onemocněních, jako je chřipka a nachlazení, kdy užívání vitamínu zmírňuje a zkracuje symptomy chřipky a nachlazení. Čtěte pozorně příbalový leták. více

Produkt není dostupný

Přípravek je určen k prevenci a léčbě nedostatku vitamínu C v organismu. Užívá se na posílení odolnosti organismu, při infekčních onemocněních, jako je chřipka a nachlazení, kdy užívání vitamínu zmírňuje a zkracuje symptomy chřipky a nachlazení. Čtěte pozorně příbalový leták. více

mojeEUC
Stahujte aplikaci mojeEUC

Zákazníci také zakoupili

Informace o produktu:
"Celaskon long effect 500mg cps.pro.60"

Co je přípravek Celaskon long effect a k čemu se používá

Přípravek Celaskon long effect obsahuje vitamín C (kyselinu askorbovou), který je důležitý pro růst a udržování zdravých kostí, zubů, dásní, vaziva a cév, pro tvorbu látek účastnících se přenosu nervových vzruchů, pro tvorbu hormonů, pro vstřebávání železa z potravy, pro normální imunitní odpověď na infekci a pro hojení ran.

Lidský organismus si vitamín C neumí sám vytvořit, proto je nezbytné jej do organismu dodávat.

Přípravek Celaskon long effect je určen k prevenci a léčbě nedostatku vitamínu C v organismu. Užívá se na posílení imunitního systému (odolnosti) organismu při infekčních onemocněních jako je chřipka a nachlazení, zmírňuje a zkracuje jejich příznaky.

Přípravek Celaskon long effect se dále užívá při stavech zvýšené potřeby vitamínu C v těhotenství, v období kojení, v době intenzivního růstu u starších osob, u sportovců, při nadměrné fyzické a duševní práci, po těžkých úrazech, při popáleninách a rozsáhlých operacích. Zvýšená potřeba je též u kuřáků. Užívá se jako doplňková léčba infekcí, zvláště dýchacího systému, dále jako podpůrný prostředek při zdlouhavém hojení ran a zlomenin.

U přípravku Celaskon long effect dochází k uvolňování vitamínu C postupně v průběhu 8-12 hodin. Tobolka je naplněna peletkami. Po požití tobolky dojde k jejímu rychlému rozpadu a tím k uvolnění a rovnoměrnému rozptýlení jednotlivých peletek v zažívacím ústrojí. Z každé peletky se pak vitamín C uvolňuje postupně, takže nedochází k neúměrnému zvýšení jeho koncentrace.

Jak se přípravek Celaskon long effect užívá

Vždy užívejte tento přípravek přesně v souladu s příbalovou informací nebo podle pokynů svého lékaře, nebo lékárníka. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.

Obvyklá doporučená dávka přípravku je 1 tobolka denně.

Při léčbě hypovitaminózy C (nedostatku vitamínu C) se užívají dávky vyšší, až 2000 mg denně, podle doporučení lékaře.

Co přípravek Celaskon long effect obsahuje

Léčivou látkou je kyselina askorbová. Jedna tobolka obsahuje 500 mg kyseliny askorbové.

Pomocnými látkami jsou: zrněný cukr (obsahuje sacharózu a kukuřičný škrob), šelak, kyselina vinná, mastek, želatina, oranžová žluť (E110), oxid titaničitý (E171).

Jak přípravek Celaskon long effect vypadá a co obsahuje toto balení

Popis: tvrdé želatinové tobolky s neprůhledným oranžovým víčkem a průhledným oranžovým tělem, které obsahují bílé až krémové pelety s ojedinělým výskytem hnědých pelet.

Velikost balení: 10, 30, 40 a 60 tvrdých tobolek s prodlouženým uvolňováním.

Značka Celaskon
Výrobce ZENTIVA
Kód produktu: MD384654
Druh zboží: Léčivý přípravek
Léková forma: Tvrdá tobolka s prodlouženým uvolňováním
Indikační skupina: Vitamina, vitagena
Kód PDK 4583598
Kód SUKL 253948
ATC skupina A11GA01
Farmakoterapeutická skupina KYSELINA ASKORBOVÁ (VITAMIN C), SAMOTNÁ - KYSELINA ASKORBOVÁ (VITAMIN C)
Před užitím léčivého přípravku si pozorně přečtěte příbalový leták. Nepřekračujte doporučené dávkování. Uchovávejte mimo dosah dětí. V případě nežádoucích účinků kontaktujte svého lékaře nebo lékárníka.

Cena a údaje o skladových zásobách se vztahují pouze na e-shop. Obrázek produktu má pouze informativní charakter.