Sanorin 1mg/ml nas.gtt.eml.1x10ml

Léčivý přípravek

liznice a uvolnění hlenu z nosu, vedlejších nosních dutin a trubice spojující střední ucho a hltan (Eustachovy trubice). Čtěte pozorně příbalový leták. více

Dočasně nedostupné

107 Kč

liznice a uvolnění hlenu z nosu, vedlejších nosních dutin a trubice spojující střední ucho a hltan (Eustachovy trubice). Čtěte pozorně příbalový leták. více

Prosím informujte mne, jakmile produkt bude opět k dispozici.

Vyplněním svých údajů do formuláře a kliknutím na tlačítko "Pokračovat" berete na vědomí podmínky ochrany osobních údajů.

mojeEUC
Stahujte aplikaci mojeEUC

Informace o produktu:
"Sanorin 1mg/ml nas.gtt.eml.1x10ml"

Co je Sanorin emulze a k čemu se používá

Sanorin emulze způsobuje zúžení zánětem rozšířených cév nosní sliznice, což vede ke zmenšení otoku sliznice a uvolnění hlenu z nosu, vedlejších nosních dutin a trubice spojující střední ucho a hltan (Eustachovy trubice). Tím je umožněno volné dýchání. Léčebný účinek nastupuje zpravidla do 5 minut a přetrvává 4-6 hodin.

Sanorin emulze je určen k uvolnění ucpaného nosu při akutní rýmě, na doporučení lékaře k pomocné léčbě při zánětu vedlejších nosních dutin a ušních infekcí. Dále lék může podat lékař k opadnutí otoku nosní sliznice před odborným vyšetřením nosu.

Přípravek Sanorin emulze mohou používat dospívající starší 15 let a dospělí.

Pokud se do 3 dnů nebudete cítit lépe nebo pokud se Vám přitíží, musíte se poradit s lékařem.

Jak se Sanorin emulze používá

Vždy užívejte tento přípravek přesně v souladu s příbalovou informací nebo podle pokynů svého lékaře nebo lékárníka. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.

Pokud lékař neurčí jinak, vkapává se 1 až 3 kapky přípravku do každé nosní dírky, a to několikrát denně (postačuje 3krát denně). Mezi jednotlivými dávkami musí být časový odstup nejméně 4 hodiny. Přípravek se používá krátkodobě. Neměl by být používán déle než 5 dní. Pokud dojde k uvolnění nosního průduchu, může být léčba ukončena i dříve. Opakovaně se přípravek smí podat až po několikadenním přerušení terapie.

Přípravek se vkapává do nosní dírky v mírném záklonu hlavy. Při vkapávání do levé nosní dírky je doporučeno hlavu pootočit doleva a při vkapávání do pravé nosní dírky je doporučeno hlavu pootočit doprava.

Při krvácení z přední části nosu lze zavést vatový tampónek smočený v přípravku.

Co Sanorin emulze obsahuje

Léčivou látkou je naphazolini nitras 10 mg (odpovídá 7,6 mg nafazolinu) v 10 ml (odpovídá 51,3 µg naphazolini nitras v jedné kapce).

Pomocnými látkami jsou kyselina boritá E284, edamin, cetylalkohol, methylparaben E218, blahovičníková silice, polysorbát 80, cholesterol, lehký tekutý parafín, čištěná voda.

Jak Sanorin emulze vypadá a co obsahuje toto balení

Bílá, snadno roztřepatelná emulze.
Hnědá lahvička, kapátko SANO, příbalová informace, krabička.

Velikost balení: 10 ml.

Výrobce TEVA
Kód produktu: MD333382
Druh zboží: Léčivý přípravek
Značka: Sanorin
Léková forma: Nosní kapky, emulze
Indikační skupina: Otorhinolaryngologica
Kód PDK 3285609
Kód SUKL 208645
ATC skupina R01AA08
Farmakoterapeutická skupina SYMPATOMIMETIKA SAMOTNÁ - NAFAZOLIN
Před užitím léčivého přípravku si pozorně přečtěte příbalový leták. Nepřekračujte doporučené dávkování. Uchovávejte mimo dosah dětí. V případě nežádoucích účinků kontaktujte svého lékaře nebo lékárníka.

Cena a údaje o skladových zásobách se vztahují pouze na e-shop. Obrázek produktu má pouze informativní charakter.