FYPRYST combo 1x2.68 spot-on pro psy 20-40kg

Léčba a prevence napadení blechami (Ctenocephalides felis) a klíšťaty (Rhipicephalus spp., Dermatocentor spp., Ixodes spp.), léčba a kontrola alergie na bleší kousnutí (FAD) u psů. Prevence a léčba napadení všenkami (Felicola subrostratus) u psů. více

Produkt není dostupný

Léčba a prevence napadení blechami (Ctenocephalides felis) a klíšťaty (Rhipicephalus spp., Dermatocentor spp., Ixodes spp.), léčba a kontrola alergie na bleší kousnutí (FAD) u psů. Prevence a léčba napadení všenkami (Felicola subrostratus) u psů. více

mojeEUC
Stahujte aplikaci mojeEUC

Zákazníci také zakoupili

Informace o produktu:
"FYPRYST combo 1x2.68 spot-on pro psy 20-40kg"

FYPRYST combo je veterinární přípravek, který je určen k léčbě a prevenci napadení blechami (Ctenocephalides spp.), klíšťaty (Rhipicephalus spp., Dermatocentor spp., Ixodes spp.) a všenkami (Trichodectes canis) u psů. Přípravek má přetrvávající účinnost proti napadení blechami po dobu dvou měsíců a proti klíšťatům po dobu až 4 týdnů, v závislosti na síle zamoření prostředí. Blechy jsou usmrceny během 24 hodin po napadení. Balení obsahuje jednu jednodávkovou pipetu o obsahu 2,68 ml roztoku pro nakapání na kůži – spot-on pro psa vážícího od 20 kg až do 40 kg živé hmotnosti.

Obsahuje účinné látky:

Fipronilum je širokospektrální insekticid/akaricid odvozený od fenylpyrazolu. Pro členovce je toxický po kontaktu s povrchem těla nebo po pozření, působí na dospělce i larvální stádia.

Účinná látka (S)-methoprenum je růstový inhibitor hmyzu a brání v dalším vývoji larev na kukly a dospělce. Nejvíce působí na vajíčka, která blecha klade do srsti zvířete. O něco méně působí na larvy, které žijí na místech, kde zvířátko často leží.

Použití

Vyjměte jednodávkovou pipetu z třívrstevného sáčku. Držte pipetu svisle a krouživým pohybem sejměte čepičku. Čepičku otočte a nasaďte ji opačným koncem na pipetu. Tlačte a točte čepičkou, abyste promáčkli její plombu, poté čepičku z pipety sejměte. Rozhrňte srst zvířete v oblasti kohoutku před lopatkami tak, že je viditelná kůže. Přiložte hrot jednodávkové pipety na kůži a několikrát pipetu stiskněte tak, aby se obsah vyprázdnil přímo na kůži v jednom místě. Vzhledem k absenci studií týkajících se bezpečnosti přípravku je minimální léčebný interval 4 týdny.

Složení

Jedna pipeta 2,68 ml obsahuje:

Léčivé látky:
Fipronilum 268 mg
(S)-Methoprenum 241,20 mg

Pomocné látky:
Butylhydroxyanisol (E320) 0,54 mg
Butylhydroxytoluen (E321) 0,27 mg

Velikost balení

Balení obsahuje jednu jednodávkovou pipetu o obsahu 2,68 ml roztoku pro nakapání na kůži - spot-on pro psa vážícího od 20 kg až do 40 kg živé hmotnosti.

Upozornění

Přípravek nepoužívejte u štěňat mladších 8 týdnů a nebo vážících méně než 2 kg. Přípravek nepoužívejte u nemocných zvířat (systémové onemocnění, horečka) nebo zvířat v rekonvalescenci. Nepoužívejte u králíků z důvodu nebezpečí nežádoucích reakcí či dokonce úhynu. Nepoužívejte u koček, protože by to mohlo vést k předávkování.

Značka Fypryst
Výrobce KRKA
Kód produktu: MD346220
Kód PDK 3573079
Čtěte pozorně příbalovou informaci. Pouze pro veterinární použití. Uchovávejte mimo dosah dětí.

Cena a údaje o skladových zásobách se vztahují pouze na e-shop. Obrázek produktu má pouze informativní charakter.