Blíží se sezóna klíšťat. Jaké nemoci nám od klíšťat hrozí? V článku naleznete tipy a rady, jak se chránit, jak správně klíště vyndat a jak ošetřit ránu po kousnutí.

Péče o ženské zdraví a krásu

Oslavme společně 8. března MDŽ a pečujme o ženské zdraví a krásu. V článku se dozvíte pár tipů, jak na to.

Otužování

Chtěli byste udělat něco pro své zdraví? Vyzkoušejte otužování. Začít můžete kdykoliv a nyní jsou pro to ideální venkovní podmínky.

28 dní bez alkoholu

Kampaň Suchej únor vyzývá každý rok k měsíční abstinenci od veškerého alkoholu. Pití alkoholu je zdraví škodlivé. Nepolevujte, odměnou vám bude lepší zdraví.

Jak užívat ibuprofen

Jak ibuprofen účinkuje? K čemu můžete ibuprofen užívat? V článku najdete odpovědi na nejčastější dotazy.
Proč jsou až v 90 % případů odsouzena k nezdaru? V následujícím článku se Vám pokusíme poradit, jak vydržet.

Kouření a jiné druhy závislostí

Závislostí se v užším kontextu rozumí dlouhodobý a trvalý vztah k někomu nebo k něčemu, který vychází z pocitu silné touhy nebo potřeby uspokojení. Mezi nejčastější závislosti s negativním dopadem na zdraví a společenský život patří závislosti na nikotinu, alkoholu nebo drogách.

Špatné trávení a jak ho zlepšit

Správné zažívání je nedílnou součástí našeho dobrého zdraví. Příčiny trávících obtíží mohou být banální, ale taky mohou naznačovat na vážnější stav, kdy je potřebné navštívit lékaře.

Omeprazol – léčivá látka na problémy se žaludkem

Omeprazol je léčivá látka ze skupiny léčiv při léčbě žaludečních vředů ale podobně i na prevenci před tvorbou žaludečních vředů, při léčbě refluxní choroby jícnu, a při pocitech pálení žáhy. Omeprazol snižuje produkci žaludeční kyseliny, čím přispívá ke snížení dráždění žaludku.

Rýma

Rýma je jedním z nejběžnějších onemocnění jak u dospělých, tak u dětí, a může mít celou řadu příčin. Jak vzniká rýma? Jak dlouho trvá? Jaké jsou její příznaky? Jak se rychle zbavit rýmy?

Cukrovka-diabetes mellitus

Cukrovka je relativně časté chronické metabolické onemocnění, které postihne téměř každého desátého Čecha. Neléčený diabetes přitom může způsobovat řadu vážných komplikací.

Vitamin D

Na co je vitamin D? Jak ovlivňuje zdraví člověka? Co obsahuje vitamín D? Jak se projevuje jeho nedostatek? Může dojít k předávkování? To a mnoho dalšího se dozvíte v následujícím článku.

Potravinové intolerance a alergie

Potravinové alergie a intolerance potravin jsou nejen doprovázeny nepříjemnými projevy, ale mohou být také nebezpečné. Pojmy alergie a intolerance se velmi často zaměňují, málokdo však ví, že jsou mezi nimi výrazné rozdíly.

Světový den srdce

29.9.2022 se slaví tzv. „Světový den srdce“. Pojďme se v článku podívat na to, co pro zdraví svého srdce můžeme udělat.

Svačinky pro děti plné vitamínů - nejen do školy

Zdravá svačinka by vedle snídaně měla být základem každodenní stravy dětí. Děti si od mala tvoří základ pro vhodné stravovací návyky, které jsou prevencí civilizačních onemocnění, jako například vysoký krevní tlak, cukrovka nebo obezita.

Návrat do školy a imunita

Po bezstarostném létě, kdy děti většinu času trávili venku při letních radovánkách a nemoci se jim ve většině případů vyhýbaly, přichází sychravý paní podzim, nástup do školy, či školky a s tím spojené zvýšené nároky na imunitu díky infekčním onemocněním.

Otravní komáři - co proti komárům pomůže?

Kousnutí komárů nejsou jen nepříjemné, ale i nebezpečné. Přenášejí několik závažných chorob. Dobrou zprávou je, že v našich klimatických podmínkách se vyskytuje jen několik z nich.

Plané neštovice - pouze dětská nemoc?

Plané neštovice způsobuje virus varicella-zoster. Nemoc se nejčastěji vyskytuje u dětí předškolního a školního věku.

Sluneční alergie

Mnoha lidem dokáže sluneční alergie snížit hezký prožitek z léta a navíc se časté reakce objevují již i našich zeměpisných šířkách.

Jaro - pozor na alergie

Po pro alergiky relativně příznivé zimě, přichází kritické jaro. Příroda se se slunečním svitem a zvýšenou teplotou probouzí a organizmus alergika začíná rychle reagovat. Slzy vám tečou proudem, škrábe vás hrdlo, svědí sliznice a z nosu se vytvoří vodovod. Alergie dokáže znepříjemnit jakýkoli outdoorový sport, unavit až vyčerpat tělo .

Spánek a melatonin

Nevyspalý a neodpočinutý organismus snadněji podlehne nemoci, je náchylnější na zranění a naše mysl není tak soustředěná.

Ale dobíhání spánkového deficity o víkendu taky není správná volba.

Jak správně vybrat mořskou vodu do nosu

V lékárnách se nás klienti často ptají, jaké jsou rozdíly mezi jednotlivými mořskými vodami. Kdy je a jak mořskou vodu použít. S jakou přísadou si mořskou vodu do nosu vybrat. V tomto blogu se pokusíme odpovědět na vaše otázky.

Jak vybavit lékárničku na hory

Naše doporučení, co se může hodit na horách z lékárny. Nárazová aktivita nebo nepozornost dokáže způsobit bolesti a nepříjemné úrazy jako oteklá kolena, zanícené šlachy, podlitiny nebo zlomeniny. Důležitý je důraz na své schopnosti a mnozí z nás věnují pozornost i technické výbavě.

Jsme unaveni, ale jak se s tím vypořádat?

Cítíte se vyčerpaní, bolí vás klouby, hlava, máte pocit, že nic nestíháte a nezvládáte? Tlak, který na nás současný životní styl klade, nás může na řadu měsíců vyřadit z běžného fungování. Chronický únavový syndrom je nemoc poměrně mladá, a i v dnešní době ji ještě řada lékařů vůbec neuznává. Víme, jak ji řešit.

Atopický ekzém a jeho léčba

Atopický ekzém je dnes nejčastější chronické a zánětlivé kožní onemocnění u dětí v rozvinutých zemích. Jak jej poznáte a jaké jsou možnosti jeho léčby?
2 z 3